Kako smo ovdje i sada odlučili obući radne uniforme?

Svugdje je lijepo, a kod kuće je najljepše. Doista, u Osijeku nam je najljepše. Ovdje smo se oboje rodili i odrasli, ovdje ćemo ostariti i zajedno umrijeti. Priča o granoli, priča je o našem domu.

Živimo u Ernestinovu, Aninom rodnom mjestu, u obitelji sa tri generacije pod istim krovom te nepreglednim oranicama oko obiteljske kuće. Da nije bilo Domovinskog rata i televizijskih prizora potpuno spaljenoga sela i protjeranoga stanovništva, Ernestinovo bi bilo potpuno nepoznato javnosti, osim, možda, po Kiparskoj koloniji i trafostanici koja električnom energijom opskrbljuje cijelu jugoistočnu Europu.

Novija vremena donijela su nam izazov novoga prognaništva, opet u ime spasa gologa života, a to je ponuda stalnoga života i rada u inozemstvu. Imamo sve potrebno za uspjeh u drugoj zemlji: obrazovanje, poznavanje stranih jezika, razvijene radne navike, vjeru u božju providnost, zdrav razum, veliko srce, zrelost godina…

No, „Hrvatsku treba voljeti, makar od nje ostala samo žlica morske soli i šaka zemlje!“ Nekome isprazna fraza, a nama životna misija.

Priča o granoli

Žlica je za nas simbol prehrane čovječanstva. Pribor koji se koristi više tisuća godina. Spontani izum pračovjeka koji je unaprijedio odnos čovječanstva prema hrani i izravno utjecao na to da hrana pojedena žlicom donese razne blagodati probavnom sustavu čovjeka i organizmu općenito. Poznajemo i priznajemo utjecaj kotača, pisma i vatre, ali na povijesnu vrijednost žlice smo, izgleda, zaboravili.

Kao takva neprolazna vrijednost, danas žlica svakako gubi na važnosti i tek se u uskim krugovima govori o „obroku na žlicu“. Nećemo kriviti industriju brze hrane, niti galopirajući trend prehrane „s nogu“. Želimo usmjeriti vašu pažnju na najobičniju žlicu kao alat kojim se, ako ste nezadovoljni svojim prehrambenim navikama, može vratiti ravnoteža u vašu prehranu.

Priča o granoli, dakle, priča je o ravnoteži. Ne o zdravoj/nezdravoj prehrani. Ne o mršavljenju kao idealu. Ne o sumnjivim, izmišljenim i nedokazanim zdravstvenim učincima na ljudsko zdravlje. Priča o granoli nudi domaće izrađene granole kao samo jedan od načina da se prehrana uravnoteži. Da, uravnoteženje. To je ključ prehrane trećeg tisućljeća.

Ana priča o granoli
Goran priča o granoli


Naše vrijednosti

Prvi jutarnji obrok. Tko za njega ima vremena, odlično! Tko za njega nema vremena, opet odlično!

Granole su hrana koji nadilazi svima nama zajednički problem: stisku s vremenom, a i mjestom za objed.

U bilo kojem trenutku dana, na bilo kojem mjestu, kada želite objedovati iz potrebe ili iz dosade… brz, gotov, nutritivno zaokružen i siguran obrok „na žlicu“ (a može i bez nje).

Ostanite s nama.

Učite s nama.

Svijet žitarica za doručak mijenja se, raste i prilagođava potrebama vremena u kojem živimo. Cilj je biti u korak s vremenom. Novosti uvijek možete pratiti u našim Go Go Novostima. 

Posjetite nas na Facebooku i Instagramu