Domaća granola sa svilenim tofuom, kikiriki maslacem i medom
Domaća granola sa tofuom iznenađujuće je ukusan i uravnotežen jutarnji obrok.
Obično, kada pomislimo na doručak na pamet nam padaju klasici poput jogurta, voća, pahuljica, jaja, pekarskih proizvoda i sl.
Za one koji žele probati nešto drugačije, iako nisu na veganskoj prehrani, granola sa tofuom može pružiti drugačije, hranjivo i potpuno biljno osvježenje.
Zašto baš tofu?
Za tofu kažu da je bogat izvor biljnih proteina, sadrži esencijalne aminokiseline i da se lako uklapa u razne okuse.
Kada se blago začini solju i ispeče, poprima hrskavu teksturu i savršeno se slaže s orašastim notama domaće granole.
Domaća granola – što je čini posebnom?
Za razliku od industrijskih, domaća granola sadrži samo provjerene sastojke: integralne zobene pahuljice, bademe, lješnjake, sjemenke, suho voće, med, sirup i dr.
Bez aditiva je i bez skrivenih šećera – objeduje se samo ono što piše na popisu sastojaka.
Domaća granola sa tofuom odličan je izbor za:
✔️ Veganski doručak (ako je i granola veganska)
✔️ Post-trening obrok
✔️ Brzi ručak bez kuhanja
Kako pripremiti po našem receptu?
Tofu koji smo mi koristili je tzv. svileni tofu.
Što je svileni tofu?
Svileni tofu je mekana, glatka i vrlo nježna vrsta tofua kremaste, gotovo pudingaste teksture. Okus mu je neutralan i vrlo blag pa se može koristiti kao podloga za mnoga slatka i slana jela.
Nije prešan kao čvrsti tofu pa zadržava više vode, zato je mekši i prilikom pripreme za jelo, dovoljno ga je samo blendati.
Ako želite potpuni veganski recept, 400g svilenog tofua pomiješa se sa 3 jušne žlice sirupa, 3 jušne žlice kikiriki maslaca, doda se malo soli i vanilije. Sve se izblenda i ostavi u hladnjaku kojih 10 – 15 minuta jer je ovaj recept ukusniji kad se malo ohladi.
Nakon hlađenja, pospite svojom domaćom granolom, uzmite žlicu i uživajte u svom uravnoteženom tofuasto – granolastom doručku.
—————————————————————
Isprobajte naš recept, pošaljite nam fotografije ili jednostavno javite svoje dojmove.
—————————————————————
U našoj biblioteci tekstova još je podosta recepta koji vam mogu poslužiti kao ukusno granolasto nadahnuće za nešto novo u svijetu doručka.