Opis
Badem i lješnjak izvor su “zdravih” masti.
Badem i lješnjak jesenski su plodovi iznimne nutritivne vrijednosti. Jesti se mogu u bilo koje doba godine, u različitim vrstama jela, sirovi ili prženi – prema vlastitom ukusu. Njihovo je djelovanje najviše povezano s pozitivnim utjecajem na krvožilni sustav.
Orašaste plodove u našim proizvodima prethodno ne pržimo i obavezno ih dodajemo u granole sa njihovim ovojnicama što ih čini namirnicom cjelovita ili integralnoga ploda. Bademe i lješnjake kupujemo u osječkom kraju gdje ih uzgaja dovoljan broj poljoprivrednih gospodarstava.
Kao i kod svega što radimo u priči o granoli, dobro smo istražili sve moguće učinke orašastih plodova na ljudsko zdravlje te kroz naš izričaj stavljamo pred vas samo provjerene zaključke – lišene svakog pretjerivanja o svemoćnosti orašastih plodova.
U potrazi za uravnoteženim obrokom na žlicu, namirnicama znanstveno i klinički dokazanih pozitivnih utjecaja na ljudsko zdravlje, granolama čije je recepture pripremio nutricionist obrazovan na pravom studiju prehrambene tehnologije, ne na internetu, složena je ova (i svaka druga) receptura.
Badem i lješnjak zajedno s chia sjemenkama središnji su dio ove granole.
- Omjer badem – lješnjak – chia je 1 : 1 : 1
- Udio amigdalina sveden je na minimum
- Izvrstan izvor fosfora, magnezija, mangana, bakra i željeza
- Bez kolesterola
Sve granole, pa tako i ovu, možete jesti uz dodatak omiljenog mlijeka, jogurta, svježeg ili suhog voća.
Ova domaća granola, uz badem, lješnjak i chia sjemenke, još sadrži cjelovite zobene pahuljice i med te „začinjena“ je okusom cejlonskog cimeta. Po sastavu vrlo joj je slična granola MEJOR, ČOKOLADA.
U slučaju da ste propustili…
Uz badem i lješnjak koristimo chia sjemenke da omjer Ω – 3 i Ω – 6 masnih kiselina učinimo u korist Ω – 3.
Amigdalin je kemijski spoj zastupljen u orašastom voću, a budući da je u većim količinama štetan za ljudsko zdravlje, badem i lješnjak imaju nizak udio u recepturi – svega 13,4% u 100g granole.
Potpora kardiovaskularnim procesima, u točno onom kemijskom obliku kakvi se nalaze samo u namirnicama biljnoga podrijetla, a našem tijelu su potrebni jednako kao njihovi „imenjaci“ drugačijeg kemijskog oblika koje moramo unositi hranom životinjskoga podrijetla.
Potpora oboljelima kojima je glavni uzrok problema „visoka masnoća“ i „visoki kolesterol“ jer niti orašasto voće, niti chia sjemenke nemaju kolesterola.
Recenzije
Još nema recenzija.