Go Go Granola

KOLESTEROL I GRANOLA
kolesterol u Fiesta granoli

Povišeni kolesterol obično se tumači kao nepovoljno stanje organizma u kojem se, zbog određenog načina prehrane, dugotrajno izlažemo kardiovaskularnim problemima i rizicima. Naime, naše tijelo (jetra) samostalno proizvodi kolesterol jer je važan dio mnogih kemijskih reakcija, pa je normalno da njegova količina u tijelu varira – ovisno kako tijelo odredi da bi svi tjelesni procesi bili u ravnoteži.

Kolesterol nije suvišna tvar koju treba odstraniti iz organizma pa se kod problema sa povišenim kolesterolom moramo dobro upoznati sa naravi problema. Naše ga tijelo treba iz više razloga. U oba oblika. I „lošega“ i „dobroga“. Čak i kad je kolesterol povišen.

Već sam spomen riječi „loš“ mnoge je ponukao da internetom potraže namirnice koje u sebi nemaju kolesterola. Što je za nas koji volimo jesti i meso, naravno, nemoguće pronaći izuzev u hrani biljnoga podrijetla koja ionako prirodno ne sadrži kolesterol. Povišeni kolesterol i prehrana visoko su istraživane teme na internetu. Dostupni su i jelovnici, no bez savjeta i dogovora sa svojim liječnikom, a onda i sa stručnom osobom iz područja nutricionizma, ne preporučamo uzimati ih zdravo za gotovo.

Go Go granole su proizvodi koji, dakle, nemaju kolesterol. Prirodno. Samo po sebi. A nakon našeg načina pripreme, nemaju dodane šećere, nemaju dodanih soli, izrađivane su bez ulja – tri namirnice koje su znanost i klinika dobrano povezali sa uzrocima povišenog kolesterola.

Najzvučniji dio naših receptura su lanene sjemenke. Lan se preporuča zbog vrlo malenog udjela zasićenih masti (svega 3,7g) i šećer (svega 1,5g). U našim granolama su i integralne zobene pahuljice. One se preporučaju zbog sposobnosti avenatramida (ima ga samo u zobi) da oksidiraju „loš“ kolesterol, a ovo djelovanje klinički je ispitano i potvrđeno.

Naše granole sa lanenim sjemenkama su:

Go Go Roja

Go Go Blanco

Go Go Fiesta

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)